Met een vloek en een zucht…

Met een vloek en een zucht…

2010, nog een paar dagen maar en ook dit jaar is weer voorbij. Eigenlijk met een vloek en een zucht, net als vorig jaar, net als de jaren er voor en waarschijnlijk net zoals 2011 ook voorbij zal gaan.

Nu heeft de uitdrukking “met een vloek en een zucht” een nogal negatieve klank, alsof je blij bent dat iets snel en zonder veel ongemak voorbij is gegaan. Alsof je even door hebt moeten bijten om uiteindelijk voor elkaar te krijgen wat je wilde realiseren. Of misschien ook wel moest realiseren, niet van je zelf, maar in opdracht van een ander. Iets wat je moest doen om een ander tevreden te stellen, niet voor jouw gewin, maar voor het gewin van een ander. Als ik dit zo schrijf begin ik toch na te denken over hoe 2010 voor mij was.

2010, voor mij een gemiddeld jaar. Niet beter of slechter dan andere jaren, niet beter of slechter dan 2009, 2008 of 2007. Op zich een interessante gedachtengang, de conclusie dat 2010 eigenlijk niet veel anders was dan de jaren er voor. Natuurlijk, ook dit jaar waren er de nodige perikelen. Geen gebeurtenissen die er echt boven uit staken. Geen grote succesen, geen grote tegenvallers, geen drama’s,  geen veranderingen welke een mensenleven op zijn kop kunnen zetten. Gewoon een gemiddeld jaar, gewoon zoals zoveel andere jaren, gewoon met een vloek en zucht voorbij gegaan.

Laat 2011 maar komen, ik ben er klaar voor….. Maak er van wat je er van kunt maken!

Keep working on your dream!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.