Koken op zondag: Beef Wellington op de Primo Oval

Koken op zondag: Beef Wellington op de Primo Oval

Mensen die mij op facebook volgen weten dat ik graag kook. Afgelopen zomer heb ik een Primo Grill aangeschaft en sindsdien ben ik volop aan het experimenteren met allerlei soorten vlees gerechten.

Vandaag ben ik aan de slag gegaan met een Beef Wellington. Een mooi maar uitdagend gerecht wat het erg goed doet bij speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld Kerst. Dit jaar staat de Beef Wellington ook bij ons op het kerstmenu.

Zoals bij het maken van vele gerechten is oefenen en proberen van belang. Je wilt niet dat je tijdens de voorbereiding van de kerstmaaltijd met rode oortjes in de keuken staat omdat je het gerecht voor het eerst aan het maken bent. Vandaag, op een natte en druilerige zondag, ben ik aan het oefenen geslagen.

Het recept zelf heb ik op internet gevonden. Beter goed gejat dan slecht verzonnen zeg maar…. Qua ingrediënten is het niet zo moeilijk. Zorg dat je het onderstaande lijstje in huis hebt:

  • een mooi stuk rosbief of ossenhaas, ongeveer 200 gram per persoon is voldoende
  • olijfolie
  • knoflook
  • ui
  • mosterd
  • peper en zout
  • kastanje paddestoelen
  • oesterzwammen

De bereidingswijze is terug te zien op het onderstaande filmpje en terug te lezen op de website Rutger Bakt. Ik ken Rutger niet, maar zijn recepten zijn erg leuk en goed te doen voor de gemiddelde amateurkok met een zekere ambitie. Rutger gebruikt in zijn recept ossenhaas, ik heb er voor gekozen om de Beef Wellington met Rosbief te maken. Een goed(koper) alternatief. 

Best spannend en uitdagend om een “kookvideo” te maken. Het voordeel is natuurlijk dat als het eindresultaat van de kookkunsten niet naar wens is je het filmpje gewoon niet plaatst…. Het hoeft geen  “24 Kitchen” kwaliteit te zijn, maar je wilt natuurlijk wel een beetje fatsoenlijk voor de dag komen toch?

Het feit dat deze blog met bijbehorende video nu online staat betekent dat ik best wel tevreden ben over het eindresultaat. Maar of het er uit is komen te zien zoals op de bovenstaande foto die ik op internet vond??? Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Hoe dan ook, ik denk dat ik binnenkort meer filmpjes ga maken van hetgeen ik in de keuken en, natuurlijk, op de Primo Grill voor mijn gezin en gasten maak.

Geniet van eten en van elkaar!

Hein

4 gedachten over “Koken op zondag: Beef Wellington op de Primo Oval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.