Happy – met dank aan…

Happy – met dank aan…

“Some need gold and some need diamond rings
Or a drug to take away the pain that living brings
A promise of a better world to come
When whatever here is done
I don’t need that sky of blue
All I know’s since I found you, I’m happy when I’m in your arms
I’m happy in a love like this”

Bovenstaande tekst komt uit het nummer “Happy” geschreven door Bruce Springsteen. De tekst is pakkend, spreekt voor zich, gaat over de liefde die een man voelt voor een vrouw, zijn vrouw.

Toch hoeft de tekst niet direct te verwijzen naar de liefde voor een vrouw. Als je er wat langer over nadenkt kun je de tekst ook op een andere manier interpreteren. Dan kan de vertaling ook zijn dat het nummer gaat over een man die is blij is met wat hij heeft. Een man die zich beseft dat zijn geluk niet afhankelijk is van nog meer succes, aanzien of geld.

Een man die beseft dat hij eigenlijk wel tevreden is met wat hij heeft en daar ook van kan genieten. Die beseft dat wat hij heeft voldoende is om zich gelukkig te voelen. Te doen wat hij moet doen, te bouwen aan wat belangrijk is en te investeren in wat hem niet alleen waarde brengt, maar bovenal in dat wat goed voelt. En dan zou het nummer zomaar ineens over mij kunnen gaan.

Het valt me op dat ik vaker naar teksten grijp als daar door welke gebeurtenis dan ook reden voor is. Vaak vind ik een nummer wat past bij de gemoedstoestand waarin ik me op dat moment bevindt. Momenten die soms vluchtig zijn, als gedachten die plots door je hoofd schieten of momenten die langer bij je blijven en uiteindelijk zullen beklijven, gewoon omdat ze bij je horen. Altijd zijn het intense momenten. Momenten van emotie, een innerlijke, heftige beleving van gevoel. Angst, vreugde, boosheid, verdriet, geluk, pijn, emoties opgeroepen door bepaalde situaties. Gewoon omdat nu eenmaal zo gaat bij mensen, en dus ook bij mij.

De afgelopen paar maanden heb ik vaker dan normaal de teksten van muzieknummers gebruikt om mijn gedachten te ordenen, emoties te plaatsen en keuzes te maken. Uiteindelijk zal de tijd leren of de gemaakte keuzes de juiste zijn geweest. Voor nu is het het belangrijkste dat het goed voelt en dat ik me besef dat ik nog steeds aan het werk ben om mijn dromen te realiseren.

“Sunrise come I climb the ladder
The new day breaks and I’m working on a dream
I’m working on a dream” – Bruce Springsteen –

Hein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.