A leap of faith, een nieuwe start….

A leap of faith, een nieuwe start….

Vorig jaar heb ik een aantal blogs geschreven welke direct en indirect te maken hadden met indringende keuzes die ik in die periode moest maken. Keuzes die zakelijk van aard waren, maar waarvan de uitkomst een directe link met mijn privé situatie hadden. Belangrijke keuzes dus. Keuzes die je niet over 1 nacht ijs maakt. Keuzes die bepalend zijn voor de toekomst. Mijn toekomst en, als vanzelfsprekend, die van mijn gezin.

Ik besef me nu, terwijl ik de betreffende blogs teruglees, dat de teksten die ik toen schreef min of meer een rechtvaardiging of bevestiging waren van de beslissingen zoals ik die toen gemaakt heb of wilde gaan nemen. Toen wist ik niet of de keuzes goed uit zouden gaan pakken. Het resultaat was onzeker. Nu weet ik dat wel. De uitkomsten zijn bekent. De resultaten daarmee ook. De toekomst blijft echter onzeker. Al is deze ook meer dan uitdagend te noemen. Wat is er gaande?

Al enkele jaren loop ik met de gedachte rond om een eigen bedrijf te starten. Niet alleen maar samen met een aantal personen waar ik meer dan 100% vertrouwen in heb. Vorig jaar zomer leek deze stap gemaakt te worden door deel te gaan nemen in een nieuw op te starten SAP consultancybedrijf wat voortkwam uit de Unit waarvoor ik op dat moment verantwoordelijk was. De gehele geschiedenis zal ik jullie besparen, maar uiteindelijk heb ik er voor gekozen om de sprong naar ondernemerschap niet te wagen en het “project” waar ik al een paar jaar mee bezig was af te maken. Helemaal verklaren kan ik het nog steeds niet, maar ik denk dat de sprong om meerdere redenen nog gewoon te ver was.

Dit voorjaar kwam ik in een vergelijkbare situatie terecht als vorig jaar. Wederom kreeg ik de kans om samen met anderen een eigen bedrijf te beginnen. Wederom een SAP consultancybedrijf, maar met het belangrijke verschil dat de focus van het op te richten bedrijf volledig in lijn is met mijn persoonlijke ambities en daarnaast perfect aansluit bij de ontwikkelingen zoals die nu in “SAP-land” gaande zijn. Een zomer van wikken en wegen brak aan. Maar begin september heb ik mijn besluit genomen.

Achter me ligt de zekerheid van een vaste baan. Voor me ligt het zo gewenste ondernemerschap. Er tussenin ligt onzekerheid.  Staande op de rand neem ik mijn besluit. Ik maak de sprong. Ik ben er klaar voor!

Hein

It takes a leap of faith to get things going
It takes a leap of faith you gotta show some guts
It takes a leap of faith to get things going
In your heart you must trust

(Bruce Springsteen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.