1990: A new decade…

1990: A new decade…

Als je een vaste 3FM luisteraar bent dan kan het je niet ontgaan zijn. Deze week is het 90’s week. Muziek uit de jaren 90 begeleidt door anekdotes van de luisteraar.

Ik heb altijd gedacht dat de muziek uit die tijd niet veel voor me betekende, maar nu ik zo een paar dagen aan het luisteren ben als ik onderweg ben moet ik bekennen dat het toch wel een feest van herkenning is.

Grappig om te ervaren dat je de meeste nummers direct herkent en vaak ook van voor tot achter mee kunt “zingen”. Nu doe ik dat laatste natuurlijk enkel in de besloten omgeving van mijn auto… ik wil niemand tot last zijn met mijn gezang…

Vandaag hoorde ik een luisteraar op de radio zijn anekdote over een nummer uit de jaren 90 vertellen. Zijn verhaal zette mij aan het denken over wat de jaren 90 voor mij betekend hebben en wat er zo allemaal gedurende die 10 muzikale jaren de revue gepasseerd is.

De zomer van 1990 was fantastisch. Ik studeerde af aan de MEAO en schaakte tegelijkertijd tijdens het examenfeest Ingrid met wie ik nu nog samen (en dolgelukkig) ben. Met recht een fantastische start van de jaren 90. Na de MEAO de stap gemaakt naar de HEAO in Den Bosch.

Dit laatste was geen succes aangezien ik deze opleiding al na een jaar voor gezien hield om verder te gaan op de Hogeschool Utrecht. Uiteindelijk 2 jaar later mijn examen gehaald om vervolgens in augustus 1994 naar het Korps Mariniers te gaan. En dat was, achteraf gezien, toch wel een erg mooi hoogtepunt.

Na het Korps aan de slag gegaan bij verschillende bedrijven om in 1995 de stap naar de IT te maken bij Perfection Automatiseringen in Tilburg. Achteraf gezien ben ik de toenmalige directie nog steeds dankbaar dat ze op zoek waren naar een sales met “ervaring in het verkopen van kopieermachines” en dat ze voor mij gekozen hebben. De stap naar IT en ERP software was gemaakt. Ik ben nog steeds met veel plezier werkzaam in deze industrie.

4 juli 1998, onze trouwdag en de dag dat Dennis Bergkamp de 2-1 maakte tegen Argentinië (en Duitsland uitgeschakeld werd). Onvergetelijke momenten. Behoeft verder geen toelichting lijkt me…. ?

1999 de geboorte van onze zoon Rik. Een erg bijzonder moment om samen je eerste kind te krijgen. Ik kan me nog herinneren hoe ik me voelde toen ik hem voor het eerst in mijn handen had. Goud!

Al mijmerend komen nog andere voorbeelden van mooie momenten en ervaringen uit deze periode op. Het gaat te ver om deze allemaal op te sommen. Natuurlijk waren er ook verschillende negatieve momenten. Het leven in de jaren 90 was niet altijd leuk. Wat ik wel kan stellen is dat deze periode mij misschien wel het meeste gevormd heeft. Een periode van 10 jaar waarin je evolueert van een (puberende) jongere naar een volwassen man met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Het heeft me gemaakt tot wat ik nu ben. En daar ben ik dankbaar voor.

Het antwoord op de vraag wat mijn favoriete nummer is uit die periode kan ik niet zeggen. Het zijn er gewoon te veel. Wel komt er een album in me op van Soul II Soul genaamd 1990 – A New Decade. Het album is begin 1990 uitgebracht en heeft geruime tijd op nummer 1 te staan.

Zoek het eens op op YouTube of Spotify, luister het af en mijmer zelf eens over wat de jaren 90 voor jouw betekent hebben. Waarschijnlijk komt er ook bij jou een glimlach op je gezicht.

Hein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.