14 dagen plus 1….

14 dagen plus 1….

Fervente stoppers herkennen het vast. Een paar jaar doe je het niet, met op de achtergrond altijd dat kleine duiveltje in je hoofd. Die tegen je praat, op momenten dat je niet op je sterktst bent. In de kroeg bijvoorbeeld, na een gewonnen wedstrijd, als de biertjes smaken en je denkt dat je die ene peuk wel kunt pakken. Je rookt immers al een paar jaar niet meer….

Helaas, zo werkt het niet. Maar dat wist je natuurlijk al. Het is namelijk niet de eerste keer dat je op die manier gevallen bent voor sigaretten.

Een dag later schaam je je, maar rook je toch stiekem een paar peuken. Je gezin weet namelijk nog van niets. Maar ook dat duurt niet lang. Daarna, als je weer open bent over je verslaving, gaat het hard. Zit je zo weer aan een pakje per dag. Niet handig, maar helaas wel een feit.

Weken en maanden gaan voorbij, totdat je besluit om weer te stoppen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Je hebt een aanloop nodig om door te zetten. Steun ook, het liefst van vrienden die de zelfde verslaving hebben en ook willen stoppen.

14 dagen en 1 dag geleden. Op een zaterdag in januari, 11:45. Een leeg pakje peuken en het besluit om nooit meer te roken. 2 vrienden sluiten op maandag aan. Samen, omdat het in je eentje alleen maar lastiger is.

Het gaat goed, en we houden vol.

Hein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.