The times they are changing

The times they are changing

“Winter in Nederland, het vriest, sneeuw, ijs, gladde wegen, mensen die al glibberend hun weg zoeken in een witte grauwe wereld en niet schoongemaakte stoepen. Mensen die zich terugtrekken in hun huizen of enkel met de kraag omhoog het koude winterweer trotseren. Uitkijkend naar rustiger, stabieler weer. Uitkijkend naar het einde van de koude winter. Een winter die, zoals altijd, over zal gaan in een nieuwe lente en warme zwoele zomer. Mensen die uitkijken naar verandering.”

Bovenstaande woorden zouden zo maar het begin kunnen zijn van een hoofdstuk in een roman in plaats van de opening van een blog. Geïnspireerd door het seizoen en het nieuwe jaar wat voor me ligt schrijf ik mijn eerste blog van 2011. Terugkijken naar 2010 heeft geen zin meer. 2010 is geschiedenis, verleden tijd.

En 2011 dan? Voor 2011 heb ik het gevoel dat het een ander jaar gaat worden. Een jaar van veranderingen. Veranderingen op verschillende fronten. Qua economie verwacht ik dat Nederland in 2011 definitief uit het dal klimt. Dat niet alleen de grotere bedrijven zoals een ASML, maar in het bijzonder het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf het beter gaan krijgen. Dat er ruimte ontstaat om te investeren. Investeringen in mensen, middelen en natuurlijk ook ondersteunende softwaresystemen en de daarbij bijbehorende diensten.

Als ondernemende IT-er ben ik er persoonlijk bij gebaat dat juist die laatst genoemde investeringen toenemen. Niet dat het in 2010 slecht is geweest hoor, maar een extra impuls kan ook ons bedrijf wel gebruiken. Een impuls die het allemaal net wat makkelijker maakt en de bedrijfsmatige mogelijkheden zullen vergroten. Een impuls die verandering te weeg kan brengen. Verandering die leidt tot groei. En groei wat weer leidt tot verandering. Een continue proces met elementen die elkaar versterken, groei en verandering.

Ik ben er van overtuigd dat we moeten blijven veranderen om ook ons zelf verder te kunnen ontplooien. Dat je moeten blijven dromen en deze dromen moeten blijven proberen te realiseren. 2011 wordt het jaar waarin dromen gerealiseerd kunnen worden. Ben jij klaar om je dromen te gaan realiseren? Ik wel, ik start er vandaag nog mee!

Terug naar de man die met zijn kraag op het winterse weer trotseert en nadenkt over wat er allemaal te gebeuren staat. Die nadenkt over de veranderingen die hij te weeg gaat brengen. Die nadenkt over zijn dromen en hoe hij die gaat realiseren.
Plotsklaps realiseert hij zich dat hij zachtjes, haast onhoorbaar, een lied van Bob Dylan neuriet: “The Times They Are A-Changin”. Hij versnelt zijn pas en loopt met een glimlach op zijn gezicht de toekomst tegemoet.

Hein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.