DJI Mavic Pro : Tripod Mode

DJI Mavic Pro : Tripod Mode

Het filmpje in mijn vorige blog was een goede start, maar de bewegingen waren soms wat abrupt en “schokkerig”. Tijd dus om de verschillende handleidingen in te duiken om te kijken of dit niet beter kan. En dat kan!

De DJI Mavic komt met verschillende modi. In deze test heb ik voor de Tripod modus gekozen. Vrij vertaald komt deze er op neer dat de camera van je Mavic zich gedraagt alsof deze vast op een standaard staat.

Het grote voordeel hiervan is dat je Mavic minder ferm reageert op de bewegingen die je met de joysticks van je controller maakt. Sterker nog: de snelheid is er volledig uit wat de beeldkwaliteit absoluut ten goede komt. Nu weet ik hoe Discovery haar natuurbeelden maakt… 😉

Onderstaande video is een voorbeeld van de voorwaartse en zijwaartse beweging die de Mavic maakt in Tripod mode. De beelden spreken voor zich. Strak en zonder abrupte bewegingen. Dit geldt overigens niet voor de roterende beweging om de as. Deze lijken geen onderdeel uit te maken van de Tripod functie. Misschien een tip voor DJI om op te nemen in een toekomstige firmware release?

Wat overigens opvallend is is dat op deze hoogte van ongeveer 12 meter het geluid van de vogels, de eenden en de passerende mensen te horen is boven het geluid van de rotors.

Stay tuned! More to follow!

Hein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.